Addikció

 2010.06.21. 20:32

...és ez az a pillanat amikor az emberben kialakul a hozzászokás. Az ember kergeti a gyönyört. A gyönyör jó.                                                              A gyönyör jó?
Ahogy azt a régiektől tanultam, akik az ők régieiktől tanulták, az életben vannak rossz és vannak jó dolgok. Csak mitől jó vagy rossz egy dolog? Az általa kialakított gyönyör az emberben? Ennek fokától vagy ellentététől? A régiek azt mondták, ne foglalkozzam vele, csak éljem meg. A rossz dolgokban is van hasznos, és tanító jellegű szikra. Ezt el kell fogadni.
Egyik barátom elfogadta, majd évek alatt fejlődő magatartásában fogta, és porrá zúzta magában. A jóban és rosszban csak a lényeget, a történést, a szikrát, (ideát?) látta. Valószínűleg Ő már közelebb van a törésponthoz...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://torespont.blog.hu/api/trackback/id/tr42099217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása